Back to top

Eenvoudige tips & lekkers voor een top kindermiddag!

Kids summer party

In de zomermaanden smacht het hele gezin ernaar om buiten te vertoeven. Spelletjes, drankjes, ijsjes – we krijgen er niet genoeg van! Zeker de kleinsten kunnen de lokroep van het zonnetje niet weerstaan.

Heb jij deze zomer al een kids party gepland? Of het nu is om een verjaardag, het einde van het schooljaar of het begin van de vakantie te vieren: met dit artikel bij de hand organiseer jij dé kids party van de zomer!
Tip: organiseer je een speelnamiddag in het park of in het bos? Veel van deze drinks & snacks kan je ook makkelijk meenemen en uit het vuistje ter plaatse laten opeten! Dat wordt smullen…

barbecue, kids, recepten, kinderbarbecue, kindvriendelijk, spar.be

Drinks for kids

Mag het eens wat meer zijn dan een gewoon blikje fris? Met deze mocktails (cocktails zonder alcohol) scoor je gegarandeerd. Maak ze klaar in een grote jug met veel ijs, en laat de kinderen hun eigen drankjes ‘tappen’ aan de kan. Da’s makkelijk voor jou én leuk voor hen! 

Ontdek hier nog meer mocktails! 

Onze kidsfavorieten:

100% kidsproof snacks

Niets zo makkelijk als een hartige snack uit het vuistje. Da’s geen (of toch minder) geknoei én  originele bites voor je kidsfeest. Hiermee stil je de honger, ook bij de moeilijkere eters:

Pizza, sandwiches, kids, Italiaans, salami, ananas, roomkaas, zomer, bbq, barbecue, spar.be
Hoofdgerechten
Quesadilla, mexicaans, tortilla, wrap, barbecue, texmex, gevulde tortilla, hapje, tapas, SPAR.be
Hoofdgerechten
Voorgerechten
banaan, spek, barbecue, bbq, apero, hapje, kids, spar.be
Hapjes
Bijgerechten

Heerlijke zoetigheden voor kids

Zoete, zomerse traktaties die makkelijk (en vooral; zonder oven) te maken zijn? Zoek niet verder, we hebben ze voor je opgelijst!

Tip: voor de barbecuerecepten kan je ook gewoon de grillpan of croque monsieurmachine gebruiken!

Verfrissing voor een hete zomerdag

Warme dag in het vooruitzicht? Deze tussendoortjes zorgen voor de nodige verkoeling (en niet enkel voor de kids). Leuk om in de voormiddag samen te maken, en namiddag uit te delen aan de vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen!

Nóg meer zomerse ijsjes vind je hier!

Spelletjes

Oei, de verveling slaat toe… Geen idee wat te doen? Deze spelletjes zorgen voor instant entertainment… en je hebt er niet veel voor nodig!

Eerst de klassiekers:
Hanengevecht, 1-2-3 piano, zakdoek leggen, trefbal... Altijd een succes!

Sticky moustache:
Plak een grote foto van een beroemdheid, stripfiguur of familielid op een muur en laat de kids blindelings een snor op de foto plakken (met plakband of een duimspijker). 

Flesje draaien:
Dit spelletje heeft 1001 mogelijkheden. Zorg dat iedereen in een cirkel gaat zitten. De jongste mag beginnen met aan het flesje te draaien. Degene die wordt aangewezen door het flesje, mag een vraag verzinnen. Daarna moet iedereen de vraag beantwoorden. Degene die de vraag mocht verzinnen, draait na een ronde opnieuw aan het flesje.
Inspiratie: wat wil je later worden? Wat is je grootste droom? Als je een huisdier mocht kiezen, welk zou het dan zijn? Wie is je favoriete juf of meester? Enzovoort… 

The Oscars:
Maak leuke trofeeën met boodschappen op. Zorg ervoor dat je genoeg hebt voor iedereen, zodat je geen treurende blikjes krijgt. Je kan de kids laten stemmen en er een grote omhulling rond maken. Compleet met fotoshoot voor het evenement, en partydrankjes erna!


Heb jij een van deze recepten geprobeerd? Of heb je zelf nog tips of een vraag over de lekkerste én kidsproof recepten die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #lekkerspar.