Lik je duimen en vingers af met de lekkerste pesto recepten!
Inspo voor een top-pesto
De klassieke groene pesto kennen we allemaal, maar er zijn nog veel meer varianten én mogelijkheden om van te genieten. In een soep, op geroosterd brood, bij pasta, in een broodje… de mogelijkheden én smaakvariaties zijn eindeloos.
SPAR neemt je mee op pesto-reis. Ben jij klaar voor een kleurrijk palet aan smaken?
Tips voor de perfecte pesto
Zelf pesto maken is helemaal niet moeilijk! Graag geven wij jou enkele tips om jouw pesto nog beter te maken:
- Gebruik kaas met een sterke smaak
- Kies voor extra vierge olijfolie want deze is iets zachter van smaak
- Gebruik verse basilicum voor een smaakboost
- Let op met zout!
- Voeg een beetje citroensap toe aan je pesto voor de frisheid
- Voorproeven, voorproeven en nog eens voorproeven...
Klassieke pesto's
De groene pesto is alom bekend. Traditioneel wordt hij gemaakt met basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten. Maar laat je niet begrenzen en creëer je favoriete variatie op pesto. Hieronder zetten wij alvast 3 super lekkere groene pesto recepten in de kijker.
Speciale pesto's
Wist je dat je van veel verschillende ingrediënten een lekkere pesto kan maken? Je kan het niet gek genoeg bedenken. Door verschillende ingrediënten te combineren, kan je verrassende pesto's op tafel toveren. Wij inspireren jou alvast graag hieronder.
Recepten met pesto
Pesto wordt vaak als dipper bij de apero gebruikt. Maar het leent zich ook perfect om te verwerken in gerechten. Bak bijvoorbeeld je aardappeltjes met pesto onder, je zal versteld staan van de smaak! Dat wordt smullen!