Back to top
Hoofdgerechten

Scampispiesjes met pestomarinade met groene bulgursalade

Ingrediënten

16 scampi's (schoongemaakt, gepeld)
200 gram bulgur
200 gram erwtjes (diepvries)
2 lente-uitjes (in ringen)
2 sjalotten (gesnipperd)
2 komkommers (snack)
2 limoenen
1 bosje peterselie (fijngehakt)
1 bosje munt (fijngesneden)
olijfolie
peper
zout

Voor de marinade

3 gram parmezaanse kaas
30 gram pijnboompitten
1 handvol basilicum
1 handvol koriander
60 milliliter olijfolie
1⁄2 citroen (het sap)
1 lookteentje

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix glad. Leg er de scampi’s in en hussel alles goed onder elkaar. Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten marineren.

Kook de bulgur gaar zoals vermeld op de verpakking. Laat vervolgens wat afkoelen. Blancheer de erwtjes 3 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Rasp de limoenen en pers ze uit. Snij de komkommers in plakjes.

Kook de bulgur gaar zoals vermeld op de verpakking. Laat vervolgens wat afkoelen. Blancheer de erwtjes 3 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Rasp de limoenen en pers ze uit. Snij de komkommers in plakjes.

Rijg de scampi’s per vier aan spiesjes en gril ze mooi rozig op de barbecue. Serveer er de groene bulgur bij.

Keukenbenodigdheden

Barbecue