Back to top

De 90ste verjaardag van SPAR!

Let’s party like it’s 1932

't Is feest! Want dit jaar viert SPAR al zijn 90ste verjaardag. In die tijd zijn we uitgegroeid tot een echte wereldspeler... en dat moet gevierd worden! Ontdek de boeiende geschiedenis van SPAR en laat je inspireren door nostalgische desserts, blast-from-the-past hoofdgerechten en een apero-buffet dat zo uit 1932 weggelopen lijkt. Klaar voor een tripje down memory lane? Wij alvast wel!
 

Hoe het begon...

In 1932 werd het zaadje geplant met een eerste winkel in Nederland, De Spar. Dat stond niet alleen voor de boom uit het logo, maar ook voor ‘Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig’. Een grote stap in het creëren van een nieuw soort winkel, waar je heel veel verschillende producten tegelijk kon terugvinden, in Nederland en later ook in België.

De vader van SPAR
Adriaan van Well was een man met een visie. Deze Nederlander zag al in 1932 het potentieel van een ander soort winkel en ging er meteen mee aan de slag. Door de jaren verzamelde hij geëngageerde en vriendelijke winkeliers om zich heen die op hun beurt een familiebedrijf startten. Voor Adriaan er erg in had, was SPAR geboren!

SPAR Doorheen de jaren ...

1932: Opening allereerste SPAR -De SPAR- in Nederland
1947: De eerste SPAR in België gaat open
1953: SPAR International wordt geboren en SPAR groeit wereldwijd
1968: Het SPAR-logo wordt herontworpen door Raymond Loewy
Jaren 80 & 90: SPAR verovert Noord-Europa en Australië
2022: SPAR is een wereldspeler

Aaah... De goeie ouwe tijd...

In de jaren 90 wisten ze al wat goed was... De klassieke recepten van de jaren 90 zijn absolute blijvers, denk bijvoorbeeld aan vol-au-vent of stoofvlees op grootmoeders wijze. Stuk voor stuk toppers!

Ter gelegenheid van onze 90ste verjaardag hebben we de klassieke recepten uit de jaren 90 in een retro jasje gestoken. Wij presenteren u nostalgische desserts, blast-from-the-past hoofdgerechten en een apero-buffet dat zo uit 1932 weggelopen lijkt. Klinkt fantastisch, toch? Wedden dat je even terug gekatapulteerd wordt naar de 'goeie ouwe tijd'? Neem jouw retro servies al maar uit de kast en kokkerellen maar! Nieuwsgierig naar meer? Ontdek alle retro vs hip recepten hier!

Proef de wereld met SPAR!

SPAR is gevestigd in 48 landen en verschillende continenten en ze hebben allemaal één ding gemeen... De liefde voor  voor vers, gezond en smakelijk eten. Hoog tijd dus om eens nader kennis te maken en je te laten inspireren door overheerlijke gerechten uit de hele wereld!


Heb jij een van deze recepten geprobeerd? Of heb je zelf nog tips of een vraag over retro-recepten die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #lekkerspar.