3 redenen om vandaag chocolade te eten
Heb je ook altijd zin in chocolade? Genieten mag! Zeker als je een berg chocolade op overschot hebt en er in de keuken mee aan de slag gaat. Want met kokkerellen verbrand je ook calorieën, toch?
1. Van chocolade word je gelukkig
Geen verdere uitleg nodig. Maar mocht je het echt graag willen weten: er wordt endorfine in je hersenen aangemaakt bij het eten van chocolade. Dat heeft hetzelfde pijnstillende effect als morfine en remt de adrenaline af die je stress bezorgt.
2. Chocolade is goed voor je hart
Cacao bevat een enorme rijkdom aan antioxidanten. Het gaat dan specifiek over bioactieve stoffen die je ook terugvindt in... groenten en fruit! Die stoffen zouden een gunstig effect hebben op de bloedvaten, waardoor chocolade-eters minder risico lopen op een hartinfarct, beroerte en diabetes.
3. Chocolade stimuleert je hersenen
Je hersenen krijgen een extra lading zuurstof bij het eten van chocolade. Daardoor wordt het makkelijker en minder vermoeiend om euh... "na te denken". Alweer een reden om chocolade te eten bij het ontbijt ?