Back to top
Desserten
Overige

Brownie met karamel en zeezout

Ingrediënten

Voor de brownie

200 gram pure chocolade
180 gram boter (ongezouten)
3 eetlepels bloem
100 gram suiker
boter (om in te vetten)
grof zeezout
6 eieren

Voor de caramel

4 eetlepels bruine suiker (donkerbruine)
1 blikje gecondenseerde melk
60 gram boter
snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkanten bakblik in.

Smelt de chocolade met de boter au bain marie. Haal de kom van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed door. Mix er één voor één de eieren door. Roer de bloem door het beslag.

Giet het beslag in het blik en bak ongeveer 20 minuten. Laat de brownie afkoelen.

Smelt voor de karamel de boter in een pannetje. Voeg de suiker en zout toe en roer snel door elkaar. Voeg de gecondenseerde melk toe en roer tot er een egale, lichtbruine kleur ontstaat. Blijf roeren tot het begint te koken en dikker wordt. Zet het vuur uit.

Snij de afgekoelde brownie in porties. Giet de karamel over de brownie, smeer uit en bestrooi met het zeezout.

Keukenbenodigdheden

Oven

Bekijk meer gerechten van SPAR