Back to top
Bijgerechten

BLT pastasalade

Ingrediënten

1 eetlepel parmezaanse kaas (geraspt)
200 gram kerstomaatjes (gehalveerd)
100 gram ijsbergsla (in reepjes)
200 gram gerookte spekblokjes
400 gram pasta (buisjes)
1 rode ui (gesnipperd)
peper
zout

Voor de dressing

2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
4 eetlepels Griekse yoghurt
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels citroensap
1 lookteentje (geperst)

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant.

Giet de pasta af en laat iets afkoelen. Meng er de ijsbergsla, de kerstomaatjes, de rode ui en de spekblokjes onder. Kruid met flink wat peper.

Meng alle ingrediënten voor de dressing, kruid met peper en zout en schep op de pastasalade. Werk af met wat Parmezaanse kaas. Serveer meteen.

Bekijk meer gerechten van SPAR

aardappel, potato skins, zure room, spek, hapje, aperitief, apero, spar.be
Hapjes
Bijgerechten
Kalkoen, kalkoenrollade, peer, fruit, aardappelen, selder, gratin, seldergratin, feest, comfort, spar.be
Bijgerechten
Amerikaans, streetfood, loaded fries, frietjes, kaas, bier, biersaus, fastfood, comfort, comfort food, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten