Back to top
Bijgerechten

Romige penne-komkommersalade

Ingrediënten

2 eetlepels pijnboompitten (geroosterde)
1 ui (zoet, gesnipperd)
400 gram penne
handvol rucola
1 komkommer
olijfolie
peper
zout

Voor de dressing

2 eetlepels dille (fijngehakte + extra om af te werken)
2 eetlepels witte wijnazijn
100 gram mayonaise
100 gram zure room
1 theelepel honing

Bereidingswijze

Meng de zure room met de mayonaise, honing, dille en witte wijnazijn en kruid met peper en zout. Zet de dressing
koel.

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaden. Snij in
reepjes.

Giet de pasta af en laat afkoelen. Schep er de komkommerreepjes, rucola, de zoete ui, de pijnboompitten en de dressing onder. Werk af met wat extra dille.

Bekijk meer gerechten van SPAR

Hasselback, pompoen, butternut, veggie, veggie alternatief, feest, feestgerecht, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten
3 brie kaasjes met het gezicht van een Halloween pompoen, met confituur / 3 fromages brie avec le visage d'une citrouille d'Halloween, avec de la confiture
Hapjes
Bijgerechten
Overige
Hapjes
Bijgerechten