Back to top

Voor grote en kleine Pieten

Lekkere inspiratie van de Sint!

Wil je ook graag wat lekkers op tafel toveren van of voor Sinterklaas? Wij verzamelden voor jou de leukste inspiratie om samen met kinderen aan de slag te gaan in de keuken.

Van een easy pannenkoekentaart voor Sinterklaas tot speculaasbrood maken als een echte kookpiet: hier kan klein & groot mee aan de slag. En terwijl je huis wordt opgevuld met een heerlijke baklucht, zijn de kinderen zoet met de leuke Sinterklaastekening die je hieronder vindt. 

Kortom: het wordt een heus smul- en bakfestijn dankzij SPAR én de pieten! 

Tekenen & knutselen voor de Sint

Met een leuke tekening doe je de Sint een héél groot plezier. Download hier de mooiste kleurplaten voor Sinterklaas. Je moet 'm enkel nog inkleuren en vanavond in je schoentje leggen. Als je braaf genoeg bent geweest, krijg je misschien wat lekkers...

Wil jij ook een leuke caketopper of muffintopper maken voor SinterklaasDownload hier een leuke caketopper van de Sint om zelf af te drukken en uit te knippen.

Groetjes van de knutselpieten!

Sintbaksels

Sinterklaas zijn favoriete gerecht? Dat is ongetwijfeld een mooi versierde pannenkoekentaart! Waarom? Wel, wat is er nu beter dan een pannenkoekentaart met een verrassing in het midden?! Ook lust de Sint héél graag muffins met mandarijntjes of speculoos mugcakes. Hmmm, smullen maar!

Nog meer inspiratie nodig? Ga hier aan de slag met al het lekkers dat Sinterklaas gebracht heeft.

Groetjes van de kookpieten!

Leuke ideeën voor het Sinterklaasfeest in 1-2-3

Wist je dat je eenvoudig je favoriete baksels kan pimpen voor Sinterklaas? Zo tover jij de Sinterklaassfeer in huis met maar weinig werk :

  1. Geef je traditionele baksels een leuke creatieve Sinterklaastouch: vervang de benodigde koekjes of crumble eens door een combinatie van kruidnoten en speculooskoekjes. Bijvoorbeeld in tiramisu! 
     
  2. Voeg heerlijke (homemade) speculooskruiden toe aan je favoriete cake, bananenbrood of zelfs in je yoghurt of granola
     
  3. Breng het Sinterklaasfeest ook naar de dagelijkse keuken. Zo maak je van saaie puree of 'gewone' pizza snel een Sinterklaasgerecht door ze te serveren in de vorm van een 'S', een staf of voor de échte creatievelingen: een mijter!

Groetjes van de kookpieten!

Gezond koken met de Sint

Omdat de Sint al héél veel lekkers brengt, kan je wel wat extra vitamientjes gebruiken... Wil jij net zo groot & sterk zijn als het paard van Sinterklaas? Dan zorgen deze recepten voor de perfecte dosis vitamientjes: 
 

 


Groetjes,

de Sint!