
9x Boontjes
Je eigen boontjes doppen, dat kan je natuurlijk …Maar met de hulp van onze handige tips en originele recepten til je deze groente naar een nog hoger niveau. Dat smaakt!
Snijbonen
Snijboontjes zijn breed en plat en hebben een licht zoete smaak. Het is een lokale groente en – de naam zegt het al – ze smaken het best als je ze fijnsnijdt. Je kan er echt alles mee, van koken tot stomen en zelfs wokken!
Edamame
Edamame zijn onrijpe sojaboontjes en smaken wat nootachtig. Je hebt ze misschien al gezien in een pokébowl of op een sushimenu. De boontjes hebben een hoge voedingswaarde en zijn daarom een ideale groente voor vegetariërs en veganisten.
Ze zijn heel lekker in een salade, noedelgerecht of als lichte snack.
Prinsessenboontjes
Prinsessenbonen of sperziebonen zijn een regelrechte klassieker uit de Vlaamse keuken. En dat is niet zo gek, want met hun zachte smaak én textuur passen ze bijna overal bij. Bovendien zijn ze niet moeilijk klaar te maken. Even stoven met een uitje en kruiden is vaak al genoeg.