Rosbief met ajuinsaus, groene groentjes en gebakken pureekoekjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de rosbief met peper en zout en bak in boter rondom goudbruin. Leg de rosbief in een braadslede en leg er nog enkele klontjes boter op. Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Draai het vlees om en laat het 20 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Blus de braadslee met rode wijn en schraap de aanbaksels los. Fruit de zoete uien in boter tot ze lichtbruin worden. Schenk de rode wijnsaus bij de uien en voeg de laurier en tijm toe. Laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Werk de saus, van het vuur, op met blokjes ijskoude boter. Hou warm.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitdampen. Stamp ze grof met een pureestamper. Roer er de eidooiers, de bieslook en een scheut olijfolie onder. Breng op smaak met peper en zout. Maak kleine koekjes van de puree, bestrooi ze met wat bloem en bak ze in boter goudbruin. Hou warm.
Blancheer de boontjes, asperges en erwtjes 5 minuten in licht gezouten water. Bak ze daarna op in wat boter. Kruid met peper en zout. Bestrijk de courgetteplakjes met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill ze goudbruin in een grillpan. Hussel alle groenten samen met de basilicumblaadjes, balsamico en olijfolie. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Snij de rosbief mooi in plakjes en serveer met de groene groentesalade, de pureekoekjes en de ajuinsaus.
Keukenbenodigdheden
Wijnsuggesties bij dit recept
Château Le Grillon bordeaux supérieur 75 cl
Bijzondere wijn met een kruidig-fruitige aanzet. Klassieke smaak met een stijlvol etiket!