Back to top
Hoofdgerechten

Orzosalade met fetakaas

Ingrediënten

250 gram orzo
150 gram feta
1 rode ui
20 olijven
1 zeste en sap van citroen
2 tomaten
1⁄2 komkommer
2 takjes peterselie
peper
zout

Voor de dressing

3 eetlepels olijfolie
1 theelepel Gedroogde oregano
3 eetlepels citroensap
peper
zout

Bereidingswijze

Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water. Giet af en spoel de orzo af met koud water om het af te koelen.

Meng de gekookte en afgekoelde orzo, verkruimelde feta, rode ui, olijven, citroenzeste, tomaten, komkommer en peterselie in een grote slakom. Breng op smaak met peper en zout.

Meng in een aparte kom de olij folie, gedroogde oregano, sap van 1 citroen, zwarte peper en zout. Giet de dressing over de orzosalade en meng voorzichtig zodat alle ingrediënten goed bedekt zijn.