Back to top
Hoofdgerechten

Gepofte zoete aardappel met spinazie, ricotta en krokante ham

Ingrediënten

4 zoete aardappelen
2 eetlepels olijfolie
2 knoflook
200 gram spinazie
200 gram ricotta
100 gram prosciutto
peper
zout

Bereidingswijze

Was de zoete aardappelen grondig en dep ze droog. Prik er enkele gaatjes in met een vork.

Plaats de zoete aardappelen in een aluminiumbakje en bak ze op de barbecue gedurende 45 à 60 minuten.

Bak de ham in een droge pan tot deze knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel het daarna grof.

Verhit olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is. Voeg de gehakte spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Meng de spinazie met de ricotta in een kom.

Snijd elke zoete aardappel in de lengte een stukje open en ‘pof’ de binnenkant voorzichtig met een vork. Verdeel het spinazie-ricottamengsel gelij kmatig in de zoete aardappelen.

Strooi de krokante hamkruimels over de vulling. Garneer eventueel met verse peterselie.

Keukenbenodigdheden

aluminiumbakje