Back to top
Hoofdgerechten

Koude schotel

Ingrediënten

Voor de versiering

100 mix groene sla
5 kerstomaatjes
2 citroenschijfjes

Voor de aspergerolletjes

12 groene aspergepunten
12 witte asperges (bokaal)
4 plakjes rosbief
4 plakjes gekookte ham

Voor de groenteroosjes

1 komkommer

Voor de kip

2 kipfilets (in reepjes)

Voor de perziken

400 gram perziken uit blik
2 eetlepels krulpeterselie (fijngehakt)
200 gram tonijn in eigen nat
1⁄2 citroen
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd

Voor de eitjes

4 eieren (hardgekookt)
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1 snuifje cayennepeper
peper
zout

Voor de zalm

500 gram zalmfilets
5 deciliter visbouillon
3 eetlepels cocktailsaus

Bereidingswijze

Gevulde perziken

Laat de perziken uitlekken in een vergiet. Laat de tonijn uitlekken, doe in een kom en maak los met een vork. Meng de tonijn met de mayonaise en de peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Vul de perziken met de tonijnsalade.

Aspergerolletjes

Kook de groene asperges beetgaar in licht gezouten water. Kruid de plakjes rosbief met peper en zout, leg er telkens 3 groene asperges op en rol op.

Laat de witte asperges uitlekken. Rol in elk plakje ham 3 asperges.

Gevulde eitjes

Pel de hardgekookte eitjes, halveer ze en haal het eigeel eruit. Plet het eigeel met de mayonaise en de mosterd. Meng er de peterselie onder. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eitjes.

Zalm met cocktailsaus

Pocheer de zalmfilets 8 à 10 minuten in de visbouillon (afhankelijk van de dikte van de zalm).

Koude kippenreepjes

Bak de kippenreepjes in wat boter goudbruin. Kruid met peper en zout.

Komkommerroosjes

Snij de komkommer in dunne ronde schijfjes. Leg ongeveer 14 komkommerplakjes op een lange rij, zodat ze elkaar steeds overlappen. Rol de plakjes op. Maak de rol vast met houten prikkers. Vouw de buitenste ‘blaadjes’ voorzichtig naar buiten.

Keukenbenodigdheden

Vergiet
Cocktailprikkers

Bekijk meer gerechten van SPAR