Back to top
Hoofdgerechten

Le nouveau koude schotel

Ingrediënten

Voor de perziken

2 witte perziken
1⁄2 buche geitenkaas (in plakjes)
8 plakjes ontbijtspek

Voor de aspergerolletjes

12 groene asperges
4 plakjes Gandaham
1 theelepel balsamicosiroop
20 gram parmezaanse kaas (geraspt)

Voor de eitjes

4 eieren
1⁄2 avocado
1 eetlepel limoensap
1⁄2 lookteentje
4 basilicumblaadjes
1 theelepel zure room
1 snuifje paprikapoeder
peper
zout

Voor de slabootjes

200 gram gerookte zalm
2 eetlepels limoensap
1 sjalot (gesnipperd)
1 theelepel koriander (fijngehakt)
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
2 little gem
1 eetlepel sesamzaad
olijfolie

Voor de kip

2 kipfilets
2 lookteentjes (geperst)
4 centimeters gember (geraspt)
2 eetlepels curry madras
1 deciliter Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 theelepel paprikapoeder
zout
plantaardige olie

Voor de vitello tonato

100 gram tonijn in eigen nat (uitgelekt)
3 eetlepels mayonaise
3 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
1 theelepel citroensap
200 gram rosbiefsneetjes
rucola

Bereidingswijze

Gegrilde perziken

Schil de perziken, halveer ze en haal er de pit uit. Leg er een plakje geitenkaas op en wikkel er 2 reepjes spek rond. Bedruppel met olijfolie en gril ze 3 minuten langs elke kant.

Aspergerolletjes

Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het harde, onderste deel van de asperges. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rol telkens 3 asperges in een plakje Gandaham en leg ze in een ovenschaal. Zet 15 minuten in de oven. Werk af met de balsamicosiroop en de Parmezaanse kaas.

Eitjes met avocado

Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel ze onder koud water. Pel ze en snij ze door. Haal er het eigeel uit en doe in een mengbeker. Voeg het limoensap, de zure room, de geperste look en het vruchtvlees van de avocado toe. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Mix tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eieren. 

 

Tip: Bestrooi de eieren met wat extra paprikapoeder en leg er een blaadje basilicum op.

Slabootje met zalmtartaar

Hak de zalm heel fijn. Maak een marinade met het limoensap, sjalotje, koriander, bieslook en een scheut olijfolie. Leg er de zalm in en zet een half uur in de koelkast. Haal de blaadjes van de little gem los. Schep in elk blaadje wat van de zalmtartaar. Werk de slabootjes net voor het serveren af met de sesamzaadjes.

Kip tandoori

Meng de yoghurt met het citroensap, paprikapoeder, look, gember en curry madras. Roer goed. Bestrijk er de kippenfilets mee, dek af en zet minstens 4 uur koel. Bak de kipfilets goudbruin in olie. Kruid met zout. Snij de kip in reepjes.

Rosbief vitello tonato

Doe de tonijn samen met de mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en het citroensap in een blender en mix glad. Besmeer elk rosbiefsneetje met de tonijnmayonaise. Leg er wat rucola op en rol dicht.

 

 

Keukenbenodigdheden

Oven
Spuitzak
Blender

Bekijk meer gerechten van SPAR