Le nouveau koude schotel
Bereidingswijze
Gegrilde perziken
Schil de perziken, halveer ze en haal er de pit uit. Leg er een plakje geitenkaas op en wikkel er 2 reepjes spek rond. Bedruppel met olijfolie en gril ze 3 minuten langs elke kant.
Aspergerolletjes
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het harde, onderste deel van de asperges. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Rol telkens 3 asperges in een plakje Gandaham en leg ze in een ovenschaal. Zet 15 minuten in de oven. Werk af met de balsamicosiroop en de Parmezaanse kaas.
Eitjes met avocado
Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel ze onder koud water. Pel ze en snij ze door. Haal er het eigeel uit en doe in een mengbeker. Voeg het limoensap, de zure room, de geperste look en het vruchtvlees van de avocado toe. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Mix tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eieren.
Tip: Bestrooi de eieren met wat extra paprikapoeder en leg er een blaadje basilicum op.
Slabootje met zalmtartaar
Hak de zalm heel fijn. Maak een marinade met het limoensap, sjalotje, koriander, bieslook en een scheut olijfolie. Leg er de zalm in en zet een half uur in de koelkast. Haal de blaadjes van de little gem los. Schep in elk blaadje wat van de zalmtartaar. Werk de slabootjes net voor het serveren af met de sesamzaadjes.
Kip tandoori
Meng de yoghurt met het citroensap, paprikapoeder, look, gember en curry madras. Roer goed. Bestrijk er de kippenfilets mee, dek af en zet minstens 4 uur koel. Bak de kipfilets goudbruin in olie. Kruid met zout. Snij de kip in reepjes.
Rosbief vitello tonato
Doe de tonijn samen met de mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en het citroensap in een blender en mix glad. Besmeer elk rosbiefsneetje met de tonijnmayonaise. Leg er wat rucola op en rol dicht.