Voor rasechte genieters
Slow cooked stappenplan
Slow cooked: dat is extra veel smaak en malsheid. Neem je tijd en laat het vlees net lang genoeg rusten.
Volg dit handig 3-stappenplan voor de lekkerste ribbetjes ooit!
4 uur marineren
Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribben en snij het overtollige vet weg. Dringend tijd om te kruiden nu: check de recepten hieronder of stel je eigen mengeling samen. Minstens vier uur marineren, afgedekt in de koelkast, zorgt voor een intens smakenpallet.

3 uur garen
Wikkel je spareribs in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Laat de ribbetjes drie uur afgedekt garen op 120 °C in een voorverwarmde barbecue met deksel. Ook je saus kan je nu warmen tot de suiker opgelost is en de saus een stevige structuur krijgt.

2 uur karameliseren
Na drie uur smeer je de ribbetjes in met je zelfgemaakte saus. Laat ze open op het vuur liggen en bak twee uur verder op ongeveer 180 °C. Elke 30 minuten krijgt het vlees een extra likje saus. Vallen ze bijna van het bot? Dan zijn ze klaar om te verorberen!
De lekkerste ribbetjes
Tips van de chef:
- Laat je stukje vlees garen tussen de 70 en 95 °C op de barbecue. Gebruik een thermometer voor het beste resultaat.
- Stukje rund of lams traag garen? Bak al eens kort in de pan voor een heerlijke korst.
- Gebruik kwaliteitsvlees! Te vinden in het versaanbod van SPAR.