Back to top

3 tips voor een heerlijke pizza!

Pizza party bij je thuis

Een knapperige korst. Pittige tomatensaus. Smeuïge gesmolten kaas. Loopt het water je al in de mond? Pizza smaakt altijd! Volg onze tips om een echte pizzaiolo te worden en probeer onze verrassende variaties.

Een gezellig sfeertje, verse ingrediënten en heerlijke smaken: een pizza-avond is een héérlijk smulfestijn. Voor jong én oud. 

De pizza basics 

Alles begint bij de basis van je pizza: het deeg.

  • Kies je ervoor om zelf aan de slag te gaan? Zelf pizzadeeg maken is niet zo moeilijk. Enkel het rijzen duurt een tijdje. Met dit recept maak jij zelf een heerlijk authentieke pizzabodem.

  • Toch liever makkelijk kant-en-klaar? De verse pizzadeeg-vellen die je in het koelvak van je SPAR vindt, zijn lekker, snel en voordelig!

Maar ook pitabroodjes, Turks brood of een tortilla kunnen dienen als easy basis voor jouw volgende pizza. Zeker proberen!  

Je pizza beleggen

Voor je aan de toppings begint, start je met je tweede basisingrediënt: de saus.

Ga zelf aan de slag met deze homemade passata of kies voor één van de heerlijke kant-en-klare tomatensauzen in je SPAR. Liever geen tomatensaus op je pizza? Gebruik dan eens crème fraîche of kruidenkaas als basis. Heerlijk smeuïg! Graag een echt smaakbommetje op je pizzabodem? Gebruik dan (zelfgemaakte of kant-en-klare) pesto. 

Wees niet té royaal met je pizzatoppings.

Als je je pizza te vol legt, blijft het deeg vochtig en krijg je een slappe bodem. Het ideaal aantal toppings voor een geslaagde pizza is 3 (tomatenbasis en de kaas niet meegerekend). Kies voor een dikkere korst als je toch meer groenten en/of vlees erop wil leggen.

Wat kies je om je pizza mee te beleggen? 

  1. Pizza beleggen voor meatlovers
    Ham en salami zijn toppers, maar een gehaktbalpizza is een superleuk en kidsvriendelijk idee. De Italian lovers? Die gaan voor prosciutto of Italiaanse worst.

  2. Pizza toppings voor kaaskoppen
    Er gaat niks boven een extra dikke laag kaas zoals op deze quattro stagioni. Mozzarella werkt altijd goed, maar je kan ook eens pittige pizza met Gorgonzola, zachte geitenkaas of zelfs geurige fourme d’Ambert proberen. En wat dacht je van deze vegetarische mascarpone-pizza met sjalot

  3. Pizza beleggen met schatjes uit de zee 
    Vis en pizza is een match made in heaven! Onze favorieten: tortizza met gerookte zalm en venkel of pizza napolitana met ansjovis. En nog eentje voor de tonijnfans: mini-pizza met gegrilde paprika-puree als basis
     
  4. Verrukkelijk vegetarische pizza maken
    Pizza's met véél groenten en véél kaas: daar kan je toch niet aan weerstaan? Wat dacht je van deze veggie pizza met geroosterde paprika en pijnboompitten? Smullen maar! 
     
  5. Lekker gezonde en lichte pizza
    Groenten als paprika en champignons zijn heerlijk op een (vegetarische) pizza. Onze tip? Bak ze even in de pan voordat je ze op de pizza legt, voor nog meer smaak. Ben je een echte avonturier? Leg eens spruitjes, venkel of zelfs boerenkool op je pizza. Of maak een gezonde pizzabodem met bloemkool

Geen bodem in huis? Je pizzatoppings smaken minstens even goed op een courgetteschijfje of een doorgesneden aubergine. Glutenvrij en gezond! Je kan zelfs een pizzabodem van courgettedeeg maken. 

pizza, pita, lams, gehakt, lamsgehakt, chili, chilisaus, kids, munt, mini-pizza,SPAR.be

Een fluitje van een cent

It's baking time!

  1. Vergeet niet je bakplaat of pizzasteen voor te verwarmen en de pizza er dan pas op te leggen. 
  2. Smeer je bakplaat in met een heel dun laagje olijfolie of gebruik bakpapier om de pizza op te bakken. 
  3. Hoe warmer de oven, hoe sneller de pizza bakt en hoe knapperiger de korst wordt. 

Met deze tips wordt pizza bakken een fluitje van een cent: 

  • Veel pizza's te bakken en is 't mooi weer? Steek de barbecue aan en laat zowel oven als BBQ het werk doen! 
  • Maak je pizza voor een grote groep? Als pizzabakker kan je natuurlijk iedereen gezellig mee laten helpen. Handig & leuk! Of maak er een wedstrijdje van: wie belegt de lekkerste pizza?
  • Geef een twist aan je pizza en vervang de tomatenbasis door ricotta.
  • Meng roomkaas met pizzasaus en je favoriete kruiden, en bedek met een laagje geraspte kaas. Zet even in de oven. Et voilà: de perfecte pizzadip om met brood of chips van te smullen.
  • Laat de tomatenbasis weg en beleg de bodem met een gebakken eitje, spek en wat kaas. Als dat geen goede start van je dag is.
  • Één van de grote foodtrends van deze zomer is de vierkante pizza. Niet getreurd dus, als je je pizza niet kan laten draaien als een echte Italiaan. Als je hem de vorm laat aannemen van je bakplaat smaakt hij net zo goed!

De lekkerste pizzarecepten

Zit je al te watertanden? Met deze heerlijke speciallekes kan jij aan de slag voor je pizza party. Aan keuze en variatie geen gebrek.  

Heb je nóg meer zin gekregen in pizza? Hier vind je al onze pizzarecepten terug
 


Buon Appetito!