Back to top
Hoofdgerechten

Crostata met vijgen, prosciutto en balsamico

Ingrediënten

1 pak kant-en-klaar bladerdeeg
30 gram walnoten (grof gehakt)
1 bol mozzarella (in plakjes)
1 eetlepel balsamicoazijn
4 vijgen (rijpe, in plakjes)
3 plakjes prosciutto
2 takjes oregano

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het bladerdeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in, maar blijf een tweetal cm van de rand. Zet 8 minuten in de oven.

Verdeel de mozzarella en vervolgens de vijgen over de pizza. Druppel de balsamicosiroop erover en bestrooi met de walnoten. Zet nog eens 8 minuten in de oven.

Neem de pizza uit de oven, verdeel er de prosciutto over en werk af met de verse oregano.

 

Tip:
Rauwe ingrediënten zoals prosciutto leg je pas na het bakken op de pizza.

Wijnsuggesties bij dit recept

Santa Regina Merlot Chili 2015 13,5%

Santa Regina merlot 75 cl

Deze Chileense Heilige doet haar druif alle eer aan. Smaakt naar rijpe rode vruchten, die mooi versmelten met een vegetaal accent. Ideale pizzawijn!