Zelf aan de slag met de lekkerste broodinspiratie
'n broodje van eigen deeg
Lekker en gezellig samen bakken hoeft écht niet moeilijk te zijn. Het is vooral rustgevend én voordelig en je krijgt de kans om eens iets helemaal nieuw uit te proberen. Wij hebben de lekkerste broodjes uit alle windstreken en vormen voor je verzameld. Bakplezier verzekerd tijdens het weekend of in de vakanties.
Tips voor het lekkerste brood
Voor je zelf aan de slag gaat met het bakken van je eigen broodje. Willen wij je alvast onderstaande tips meegeven:
- Check altijd de houdbaarheidsdatum op je gist. Oude gist = plat brood.
- Brood maken kan je niet overhaasten. Neem de tijd en laat je deeg lang genoeg rusten.
- Maak je handen nat voor je aan het kneden gaat.
- Borstel met water voor ’n knapperige korst, met ei voor ’n goudgele, vrij zachte en met wat boter na het bakken voor ’n superzachte.
Heb jij nog enkele bewaartips nodig om je brood lang vers te houden? Die vind je hier.
