Back to top
Overige

Broodje met sinaasappel en hazelnoten

Ingrediënten

200 milliliter sinaasappelsap (vers)
80 gram hazelnoten (grof gehakt)
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel kaneelpoeder
2 theelepels bakpoeder
3 eetlepels poedersuiker
120 gram fijne suiker
120 gram appelmoes
300 gram bloem
2 sinaasappels
snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een broodvorm met bakpapier. Snij het vruchtvlees van de sinaasappelen in blokjes.

Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout. Voeg de sinaasappelblokjes, appelmoes, sinaasappelsap, kaneelpoeder, vanille-extract en hazelnoten toe. Spatel voorzichtig onder elkaar.

Giet het beslag in de broodvorm en zet 45 minuten in de oven. Haal het brood uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Roer de poedersuiker los met een scheutje water en werk er het broodje mee af.

Keukenbenodigdheden

Oven
Broodvorm

Bekijk meer gerechten van SPAR

brood, broodje, snel brood, gist, bloem, bakkerij, bloem, spar.be
Bijgerechten
Overige
brood, broodjes, krokant, krokante broodtwisters, twister, bakkerij, spar.be
Bijgerechten
Overige
ciabattini, rozemarijn, broodje, Italiaans broodje, brood, mozzarella, apero, hapje, spar.be
Bijgerechten
Overige