Pimp je soep in 1-2-3
4 tips voor méér smaak in je soep
Een kommetje verse soep smaakt altijd. Lekker, gezond en heerlijk hartverwarmend. En met de juiste garnituren til je een doodgewoon soepje onmiddellijk naar een hoger niveau. Zo zorg je voor meer smaak, meer bite en een verrassende toets. Pimp je soep, dus. Want het oog wil ook wat!
De gouden regel om je soep te pimpen: keep it simple! Want de lekkerste soeptoppings zijn eigenlijk heel voor de hand liggend.
Deze soeptoppings heb je altijd op voorraad
Makkelijk, snel en toch lekker smaakvol. Met deze ingrediënten pimp je je soep zonder veel moeite:
- Kant-en-klare croutons, broodkorstjes of soepparels voor extra crunch
Tip: scroll verder, onderaan deze pagina vind je de makkelijkste manier om zelf 'croutonnekes' te maken! - Gedroogde kruiden, zoals basilicum, chilivlokken of sesamzaadjes, of verse smaakmakers zoals fijngesneden peterselie, bieslook of lente-ui
- Gemalen of geraspte kaas
Emmentaler, parmezaan of feta zijn topfavorieten! - Granen, noten of pitten
Zoals (geroosterde) amandelschilfers of pompoenpitjes.
Van basissoepje naar superdeluxe met deze ingrediënten:
- Mexican style: gesneden avocado, tortillachips en salsa op basis van rode, oranje, gele of groene chilipepertjes voor een pittige toets. Niet vergeten: zaadjes verwijderen!
- Een lepeltje pesto: vol van smaak en mooi van kleur.
Ideaal om een restje pesto mee op te maken, maar ook niet moeilijk om zelf in elkaar te toveren. - Vlees, vis, of eitjes
Fijngesneden crunchy spek, ham, zalm of een hardgekookt eitje: verras met dé finishing touch juist voordat je de soep serveert.
Lekker & easy: garneer je soep met basisingrediënten
Ultieme tip: hou wat van je basisingrediënten apart om achteraf je soep mee te garneren!
- Fijngesneden groentjes, eventueel goudbruin gebakken in de pan (champignonschijfjes, gekarameliseerde ui).
- Verse of zure room geeft een mooi contrast aan een felgekleurde soep.
- Yoghurt: tempert pikante smaken en is een lijnvriendelijk alternatief voor room.
- Extra voedzaam & crunchy: kikkererwten, linzen of maïskorrels.
Soeptoppings voor de kleinsten
Kinderen motiveren om soep te eten? Werk hun kommetje af met leuke en lekkere toppings.
Wat dacht je van popcorn, spekjes, gefrituurde uitjes, (groente-)chips, chipolata of (gerookte) worst.
Dat wordt smullen!
Zelf ‘croutonnekes’ maken? Da’s supersimpel:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng stukjes brood met olie, Italiaanse kruiden en/of kaas.
- Plaats ze 25 minuten in de oven. Tussendoor een keertje omdraaien en klaar!