Back to top
Soepen

Aardappel-preisoep met zalm

Ingrediënten

1 ui (grof gehakt)
400 gram prei (in ringen)
500 gram aardappelen (bloemige, geschild, in blokjes)
1 lookteentje (geperst)
1 1⁄5 liters groentebouillon
boter
peper
zout

Voor de topping

120 milliliter room
2 eetlepels dille (fijngehakte)
300 gram zalmfilets (in reepjes)

Bereidingswijze

Fruit de ui met de look enkele minuten in hete boter. Voeg de aardappelen en prei toe en laat op een zacht vuur 20 minuten bakken.

Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes sudderen. Mix glad.

Roer de dille en room onder de soep en laat niet meer koken. Leg er de zalmreepjes in en laat nog even gaar
worden.

 

Tip: Varieer eens met gerookte vis, zoals forel of heilbot. 

Bekijk meer gerechten van SPAR