Tex-mex quiche
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de paprika’s en snij in kleine blokjes. Bekleed een quichevorm met het kruimeldeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier op en vul met bakbonen of droge rijst. Zet 15 minuten in de oven.
Fruit de helft van de ui in olie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met peper, zout, chilipoeder, paprikapoeder en korianderpoeder. Voeg de paprikablokjes toe en bak 5 minuten verder. Schep er de bonen en de maïs onder.
Klop de eieren met de room los en kruid met peper en zout. Haal de quichebodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier. Strooi de helft van de kaas over de bodem. Schep er het paprika-gehaktmengsel op. Giet er het eimengsel over en bestrooi met de resterende kaas. Zet 30 minuten in de oven.
Schep een lepel zure room op de quiche en werk af met de resterende rode ui en de koriander. Verkruimel er tot slot de nacho chips over.