Stoofpotje van paprika en chipolata
Bereidingswijze
Snij de paprika’s in reepjes. Snipper de sjalotten en pers de look. Bak de chipolata in olijfolie rondom bruin. Haal ze uit de pan. Doe nu de sjalotten en look in dezelfde pan en roerbak 2 minuten. Voeg de paprikareepjes toe en bak 2 minuten mee.
Schep de tomatenblokjes onder de paprika. Voeg de tijm en het laurierblad toe en kruid met het paprikapoeder, cayennepeper en zout. Leg de chipolata tussen de paprika’s en laat 30 minuten op een zacht vuur stoven.
Roer 2 minuten voor het einde van de kooktijd de mascarpone door het stoofpotje. Werk af met de verse tomatenblokjes, lente-ui en extra takjes tijm.
Wijnsuggesties bij dit recept
Nero d'Avola Cantina la Torre 75cl
Een droge rode wijn die ruikt naar braambessen. Heerlijk als aperitief of als drinkwijn.