Back to top
Bijgerechten

Spiesjes van asperge en halloumi

Ingrediënten

300 gram halloumi (vb. Berloumi)
1⁄2 theelepel cayennepeper
24 groene asperges
olijfolie
zout

Bereidingswijze

Snij het harde onderste einde van de asperges weg. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten water. Giet af en
spoel onder koud water. Dep droog.

Snij de halloumi in reepjes van 1 cm dik en 4 cm lang. Snij ook de asperges in stukken van 4 cm. Rijg telkens 6 stukjes asperge per 2 en 3 reepjes halloumi afwisselend aan de prikkers.

Bestrijk de spiesjes met olijfolie, kruid met zout en het cayennepeper en bak ze rondom goudbruin op de barbecue.

 

Tip: Bestrooi net voor het serveren met wat munt en geef er citroenpartjes bij. 

Keukenbenodigdheden

Satéprikkers
Barbecue