Back to top
Bijgerechten

Spiesjes van asperge en halloumi

Ingrediënten

300 gram halloumi (vb. Berloumi)
1⁄2 theelepel cayennepeper
24 groene asperges
olijfolie
zout

Bereidingswijze

Snij het harde onderste einde van de asperges weg. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten water. Giet af en
spoel onder koud water. Dep droog.

Snij de halloumi in reepjes van 1 cm dik en 4 cm lang. Snij ook de asperges in stukken van 4 cm. Rijg telkens 6 stukjes asperge per 2 en 3 reepjes halloumi afwisselend aan de prikkers.

Bestrijk de spiesjes met olijfolie, kruid met zout en het cayennepeper en bak ze rondom goudbruin op de barbecue.

 

Tip: Bestrooi net voor het serveren met wat munt en geef er citroenpartjes bij. 

Keukenbenodigdheden

Satéprikkers
Barbecue

Bekijk meer gerechten van SPAR

aardappel, potato skins, zure room, spek, hapje, aperitief, apero, spar.be
Hapjes
Bijgerechten
Bijgerechten
Amerikaans, streetfood, loaded fries, frietjes, kaas, bier, biersaus, fastfood, comfort, comfort food, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten