Back to top
Hoofdgerechten

Schotse mosselen

Ingrediënten

2 stengels bleekselderij
4 kilogram mosselen
150 milliliter whisky
4 eetlepels olijfolie
200 milliliter room
1 takje gember
2 lookteentjes
peterselie

Bereidingswijze

Maak de mosselen schoon. Verhit in een grote pan (of twee) de olijfolie. Voeg er de knoflook, de selder en de gember aan toe en bak ongeveer 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de whisky, de room en de mosselen toe. Schep alles om en doe de deksel op de pan.

Kook de mosselen in 5-8 min. gaar op hoog vuur. Schud de pan tussentijds een paar keer goed om (deksel vasthouden). Werk af met de peterselie. Lekker met zuurdesembrood en lookboter!

 

Tip: Hou je van pikant? Voeg er dan nog een fijngesneden rood pepertje bij!

Bekijk meer gerechten van SPAR