Back to top
Bijgerechten

Salade van wortel, sinaasappel en granaatappel

Ingrediënten

4 wortelen
2 sinaasappels (geschild en in schijfjes gesneden)
1 granaatappel (pitjes van 1 granaatappel)
2 takjes munt (fijngehakt)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sinaasappelsap
1 eetlepel honing
korianderblaadjes (optioneel)
peper
zout

Bereidingswijze

Schil de wortelen. Snijd de wortelen in fijne repen met behulp van een dunschiller. Schil de sinaasappelen en snijd in dunne schijfjes, probeer het sap op te vangen.

Leg de wortel en sinaasappel in een mooie schaal, en voeg de granaatappelpitjes toe. Je kan kant-en-klare granaatappelpitjes kopen of ze zelf uit de granaatappel halen. 

Snijd de munt fijn.

Maak de dressing. In een aparte kom meng je de olijfolie, honing, sinaasappelsap en fijngehakte muntblaadjes. Roer stevig, om de dressing te combineren.

Giet de dressing over de salade van wortel, sinaasappel en granaatappel. Breng de salade op smaak met peper en zout naar wens, en werk eventueel af met korianderblaadjes.