Back to top
Hoofdgerechten
Bijgerechten

Pastasalade met garnaaltjes, avocado en foreldressing

Ingrediënten

250 gram pasta (farfalle)
200 gram grijze garnalen
100 gram kerstomaatjes
1 komkommer
1 lente-uitje
2 avocado's
1 citroen
1 handvol bieslook (fijngesneden)
peper
zout

Voor de dressing

50 gram gerookte forel
1 eetlepel mayonaise
200 gram zure room

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Spoel hem daarna af met koud water. 

Snij de komkommer in halve maantjes, halveer de kerstomaatjes, snij de lente-ui fijn en haal het vruchtvlees uit de avocado's. Snij 1/2 van het vruchtvlees in blokjes en de andere helft in plakjes. Besprenkel met citroensap. 

Maak de dressing: meng alle ingrediënten in een blender en kruid af met peper, zout en het citroensap.

Meng de pasta met de groentjes, de helft van de garnalen en de bieslook. Roer er de foreldressing onder en leg je pastasalade op een mooie schaal en werk af met de resterende garnaaltjes, avocadoschijfjes en bieslook.