Back to top
Hoofdgerechten

Mexicaanse salade met gefrituurde tv-worstjes

Ingrediënten

16 zwanworsten
1 kidneybonen (blik, gespoeld, uitgelekt)
200 gram kerstomaatjes (gehalveerd)
300 gram zoete maïs (uitgelekt)
1 komkommer (in blokjes)
1 rode ui (gesnipperd)
1 limoen (het sap)
2 little gem
2 theelepels Mexicaanse kruiden
1 bosje koriander
zonnebloemolie
peper
zout

Bereidingswijze

Maak een dressing met het limoensap, de tacokruiden en zonnebloemolie. Zet apart.

Meng de kidneybonen onder de maïskorrels. Haal de blaadjes van de little gem los en verdeel ze over een grote schaal. Verdeel er de kidneybonen met de maïs, de kerstomaten, komkommer en rode ui over.

Maak een kleine inkeping in de worstjes en bak ze goudbruin in de friteuse.

Bedruppel de salade met de dressing en werk af met de korianderblaadjes. Serveer met de gefrituurde worstjes.

Keukenbenodigdheden

Friteuse

Wijnsuggesties bij dit recept

Stony Cape Chenin Bl. S.Afr.75

Stony Cape chenin blanc 75 cl

Eenvoudige wijn met een zachte, frisse aanzet en toetsen van meloen en abrikoos. Heerlijk op een zonnig terras, maar ook lekker bij koude salades of hapjes met jonge kaas.