Korean Sloppy Joes
Bereidingswijze
Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul tot het bruin is.
Voeg de fijngehakte ui, knoflook, geraspte wortel en blokjes rode paprika aan het gehakt toe. Bak dit mengsel gedurende 3 à 5 minuten tot de groenten zacht zijn geworden.
Voeg de sojasaus, bruine suiker, rijstazijn, sesamolie, tomatenblokjes, ketchup, geraspte gember en Sriracha toe aan de pan. Roer goed door en laat het mengsel sudderen op laag vuur gedurende 10 à 15 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen. Proef en voeg peper en zout toe naar smaak.
Rooster de hamburgerbroodjes op de barbecue en schep het Koreaanse Sloppy Joe mengsel op de onderste helft van de hamburgerbroodjes. Garneer met gesneden lente-uitjes, korianderblaadjes en sesamzaadjes. Plaats de bovenste helft van de hamburgerbroodjes er bovenop.