Back to top
Hoofdgerechten

Hollandse andijviestamppot met gebakken schelvis

Ingrediënten

1 andijvie (in grote stukken)
800 gram aardappelen
1 ui (fijngesnipperd)
1 bakje tuinkers
4 schelvishaasjes
100 milliliter melk
1 klontje boter
1 theelepel nootmuskaat
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar in gezouten water, giet af en stamp ze tot een puree met melk, boter, nootmuskaat en peper en zout.

Stoof de ui en de andijvie aan in olijfolie en meng onder de puree samen met de helft van de tuinkers.

Bak de visjes langs weerzijden bruin in een pan met olijfolie en serveer ze op een flinke portie andijviestamppot met
tuinkers.

Wijnsuggesties bij dit recept

Villa Diana cerasuolo d'Abruzzo rosé 75cl

Een aantrekkelijke kersenroze Italiaanse rosé met een intens fruitig aroma waarin aardbei, amandel en moerbei voor de verleiding zorgen. Deze frisse en fruitige wijn is een goede compagnon voor visgerechten, kaasschotels en pizza. 

Bekijk meer gerechten van SPAR