Back to top
Hoofdgerechten
Bijgerechten

Happy bowl met courgetti

Ingrediënten

150 gram rijst
300 gram SPAR pompoenblokjes
1 rode paprika (in blokjes)
200 gram broccoli (in roosjes)
1 courgette
75 gram waterkers (1 bakje)
1 theelepel paprikapoeder
olijfolie
peper
zout

Voor de dressing:

1 eetlepel mosterd
1 theelepel honing
2 theelepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Maak met een spirellisnijder of dunschiller lange slieren van de courgette.

Blancheer de broccoliroosjes beetgaar in lichtgezouten water. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de pompoenblokjes beetgaar. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Schep uit de pan.

Bak nu de paprikablokjes beetgaar. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan. Doe hetzelfde met de courgetteslierten.

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Schik alle ingrediënten in grote kommen. Bedruppel met de dressing en werk af met wat waterkers.

Keukenbenodigdheden

Spirellisnijder

Bekijk meer gerechten van SPAR