Griekse saganaki met scampi
Bereidingswijze
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Verwarm de oven voor op 175°C.
Verwarm 1 el olijfolie en fruit hierin de helft van de sjalotten en de lookteentjes. Voeg de scampi’s toe en bak 2 minuten. Blus met de Ouzo en bestrooi met de bloem. Roer goed door elkaar. Schep de scampi’s in een diep bord en zet aan de kant.
Verhit opnieuw 1 el olijfolie en fruit de resterende sjalot. Voeg de tomatenblokjes, de selder, de suiker, laurierblad en sojasaus toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje inkoken tot een dikke saus. Voeg de scampi’s toe en schep alles in een vuurvaste schotel. Beleg met plakjes fetakaas en zet 10 à 15 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met de munt en peterselie.
Tip:
Serveer met krokant Turks brood of geroosterde pitabroodjes.