Geroosterde ovenworteltjes met lamsburger
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het meeste groen van de worteltjes en schil ze met een dunschiller. Meng de olijfolie met de gemalen harissa, het paprikapoeder, komijn, limoensap, ahornsiroop, peper en zout. Wrijf de worteltjes in met de marinade en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Plaats in de oven gedurende 25 à 30 minuten tot de wortels gaar zijn.
Maak ondertussen de lamsburgers: meng het lamsgehakt in een kom met de tacokruiden, knoflook, eieren, paneermeel, peper en zout. Verdeel het mengsel in balletjes van 100 gram en duw ze plat tot hamburgers. Bak ze langs beide kanten goudbruin.
Haal de worteltjes uit de oven en schik ze naast elkaar op een schotel. Strooi de verkruimelde feta, verse munt & granaatappelpitjes over de worteltjes en serveer met de lamsburgers.