Back to top
Bijgerechten

Gepofte aardappel met avocado en garnaaltjes

Ingredi├źnten

4 aardappelen (grote, bloemige)
8 kerstomaatjes (gekleurde)
1 rode ui (klein, gesnipperd)
1 lookteentje
2 avocado's
200 gram grijze garnalen (gepeld)
2 eetlepels balsamicoazijn
60 gram pompoenpitten
120 gram ricotta
100 gram feta
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
1 theelepel ras el hanout
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze

Prik de aardappelen rondom in met een vork en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met zout. Wikkel elke aardappel in 2 vellen aluminiumfolie en leg ze 1 uur tussen de kolen. Keer ze regelmatig om. Test met een prikker of de
aardappelen gaar zijn. Verwijder de folie en bak ze nog even rondom bruin op de barbecue.

Pureer ondertussen het vruchtvlees van de avocado grof. Meng er het lookteentje, rode ui en de ricotta onder en kruid met de ras el hanout, peper en zout. Snij de kerstomaatjes in partjes en hussel ze met de peterselie, balsamico, een scheutje olijfolie, peper en zout.

Snij de gepofte aardappelen in de lengte door en maak wat van het kruim los. Schep er het avocadomengsel en vervolgens de kerstomaatjes op. Verdeel er de garnaaltjes over en verkruimel er de feta over. Werk af met de pompoenpitjes.

Keukenbenodigdheden

Barbecue

Bekijk meer gerechten van SPAR