Back to top
Hoofdgerechten

Currygehakt met bloemkool en aardappelpuree in de oven

Ingrediënten

800 gram gehakt (gemengd)
150 gram kaas (geraspte)
500 milliliter melk
30 gram bloem
1 bloemkool (in roosjes)
3 sjalotten (gesnipperd)
2 lookteentjes
1 theelepel nootmuskaat
2 eetlepels currypoeder
tijm (verse)
boter
peper
zout

Voor de aardappelpuree

1 kilogram aardappel (in stukken)
50 milliliter melk
boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kook de aardappelen en de bloemkoolroosjes afzonderlijk gaar en bak ondertussen in een pan met boter de sjalotten glazig.

Kook deaardappelen en de bloemkoolroosjes afzonderlijk gaar en bak ondertussen in een pan met boter de sjalotten glazig.

Giet de aardappelen af, voeg al stampend de melk, boter, peper en zout toe en schep de puree op de bodem van de ovenschaal.

Verspreid het gehakt over de puree en verdeel de bloemkoolroosjes erboven.

Smelt boter in een kookpot, voeg de bloem toe en roer tot je een koekjesgeur krijgt, voeg dan al roerend de melk toe tot je een gladde saus bekomt. Meng er de helft van de kaas, peper, zout en nootmuskaat onder.

Overgiet de bloemkool met de saus en werk af met de rest van de kaas, schuif gedurende 45 minuten in de oven en serveer met verse tijm.

Keukenbenodigdheden

Oven