Back to top
Bijgerechten

Crunchy aardappelspiesjes

Ingrediënten

Voor de spiesjes

350 gram krielaardappelen (bv McCain krieltjes)
1 theelepel paprikapoeder
1⁄2 theelepel cayennepeper
1 eetlepel tijmblaadjes
1⁄2 theelepel oregano
1 ui (zoete, in partjes)
3 eetlepels bloem
rozemarijnolie
zout

Voor de pesto

citroensap (van 1 citroen)
40 gram amandelen
handvol peterselie
handvol rucola
lookteentje
peper
zout

Bereidingswijze

Doe de krieltjes in een kom, voeg het paprikapoeder, cayennepeper, tijm, oregano en zout toe en schep door elkaar. Doe er de bloem en een flinke scheut rozemarijnolie bij en hussel goed zodat alle aardappels voorzien zijn van een dun laagje bloem.

Rijg de krieltjes met partjes ui afwisselend aan spiesjes. Grill ze goudbruin in een grillpan of op de barbecue.

Mix alle ingrediënten voor de pesto met een flinke scheut olijfolie en een scheutje water glad. Kruid met peper en zout. Serveer bij de aardappelspiesjes.

Keukenbenodigdheden

Satéprikker
Mixer

Bekijk meer gerechten van SPAR

Hasselback, pompoen, butternut, veggie, veggie alternatief, feest, feestgerecht, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten
3 brie kaasjes met het gezicht van een Halloween pompoen, met confituur / 3 fromages brie avec le visage d'une citrouille d'Halloween, avec de la confiture
Hapjes
Bijgerechten
Overige
Hapjes
Bijgerechten