Chorizo patatas bravas
Bereidingswijze
Meng de aardappelblokjes met olijfolie, peper en zout. Verdeel ze gelijkmatig in een aluminiumbakje of een hittebestendige ovenschaal.
Bak de aardappelen op de voorverwarmde barbecue gedurende ongeveer 30 à 40 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud de aardappelen af en toe, om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bakken.
Terwijl de aardappelen bakken, bereid je de bravassaus voor. Verhit de olijfolie in een sauspannetje en stoof de ui 2 minuten. Voeg er de tomatenblokjes, paprikapoeder, chilipoeder en witte wijnazijn aan toe en laat 10 minuten rustig pruttelen langs de zijkant van de barbecue.
Bak de chorizoworstjes 7 minuten gaar op de barbecue.
Haal de aardappelen van de barbecue en serveer ze warm met de bravassaus eroverheen. Serveer met aioli en enkele schijfjes chorizo. Garneer eventueel met platte peterselie.