Back to top

Beter Belgisch:

Belgische Kazen

Een plakje kaas op je boterham, kaasblokjes bij het aperitief of in de salade, een royale kaasplank met bier of wijn: kaas smaakt altijd verbazend lekker. Ons land heeft de heerlijkste streekkazen te bieden. Op deze pagina’s alleen maar cheesy inspiratie!

Père Joseph

Complex en romig

De halfharde Père Joseph van kaasmakerij Passendale is dankzij zijn temperamentvolle  karakter erg geliefd op de kaasplank. Uiteraard ook heerlijk bij een trappistenbier.

Wiel Père Joseph

Val-Dieu, Délice des Moines

Zacht en smeuïg

De korst en het smeuïge karakter van de Val-Dieu, Délice des Moines ontstonden tijdens het natuurlijke rijpingsproces in de kelders van de abdij van Val-Dieu. Ideaal voor wie houdt van een romige, zachte kaas.

Val-Dieu Délice des Moines

Grand Chimay

Smeuïg en fris

Een halfharde kaas met de zachte smaak van romige melk die doet denken aan broodkorst. Deze kaas is ideaal voor op de boterham, maar smaakt ook heerlijk als aperitief, in een salade of lekker gesmolten. 

Fromage Chimay kaas

Antwerps Pikantje

Prettig & pittig

Hou je van pit? Doordat de korst van het zachte Antwerps Pikantje werd ingewreven met een
mengeling van rode kruiden, nam de kaas alle aroma’s over. Lekker bij het aperitief!

Antwerps pikantje

Brugge Oud

Karaktervolle klassieker

Brugge Oud dankt zijn pittige karakter aan zijn lange rijpingsproces. Je herkent hem aan de typische witte puntjes aan de randen, oftewel kaaskristallen.

Brugge Oud - Vieux

Berloumi

Halfhard met seizoenssmaak

Berloumi, onze Belgische halloumikaas, is een halfharde grilkaas met een unieke smaak. Elk seizoen krijgt Berloumi een passend smaakje: van frisse kruiden tot lekker gerookt. Hij kan in de grill, op de BBQ, in de frituur of in het wafelijzer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Berloumi

Flandrien Jong

Jong geweld

De kaasmeesters houden de Flandrien Jong nauwlettend in de gaten tijdens zijn zes weken rijping op houten planken. Het resultaat? Een gulle, authentieke jonge kaas die bij iedereen
in de smaak valt.

Flandrien Jong - Jeune

Orval

Monnikenwerk

De trappistenkaas Orval wordt, onder streng toezicht van de monniken, gemaakt uit gepasteuriseerde volle melk uit de Gaumestreek. Ondanks zijn zachte, romige textuur komt hij
verrassend pittig uit de hoek.

Orval kaas - fromage

Kazen in de keuken

Onze Belgische kazen zijn niet alleen helden tussen de boterham, je kan er ook nog eens heerlijke gerechten mee op tafel toveren!