K-ei-lekker!
Alle feitjes over eieren
Het meest veelzijdige en voedzaamste ingrediënt dat iedereen in huis heeft, zijn ongetwijfeld eieren.
Frittata of croque-madame uit de oven: in deze blog bombarderen we het ei tot hoofdrolspeler!
F-ei-tjes over eieren!
- Eieren zijn niet alleen een bron van proteïnen, ze bevatten ook een portie vitamine D, goed voor je botten, en antioxidanten, goed voor je ogen. Lekker, gezond én budgetvriendelijk!
- Eieren zijn rijk aan cholesterol maar arm aan verzadigd vet. De hoeveelheid verzadigd vet in je voeding heeft een groter effect op het bloedcholesterolgehalte dan het cholesterol in voedingswaren. Eet dus gerust een eitje!
- Wist je dat vrije uitloop eieren van kippen komen die zowel binnen als buiten vrij rondlopen? Scharreleieren daarentegen zijn van kippen die enkel binnen vrij ‘scharrelen’ op een grond van strooisel.
Heerlijke recepten met eieren!
Vraag je je soms ook af hoelang je favoriete eitje moet koken? We helpen je op weg!
2 minuten - licht gekookt eitje
4 minuten - zachtgekookt eitje met loperige dooier
6 minuten - zachtgekookt eitje
8 minuten - kleverige harde dooier
10 minuten - hét perfect hardgekookt eitje
15 minuten - als ‘t nét ietsje meer mag zijn