Back to top
Les plats principaux

Roulades de porc farcies et brochettes de pommes de terre au romarin

Ingrédients

4 mignonnettes de porc
4 jambon serrano (tranches coupées en deux)
100 grammes de pointes d’asperges vertes
100 grammes de haricots
1 poivron vert (en lanières)
1 oignon (doux, en lamelles)
1 cuillère à café poudre de paprika
huile d’olive
poivre
sel

Voor het aardappel-rozemarijnspiesje

500 grammes grenailles (nettoyées)
4 brins de romarin
2 cuillères à soupe de beurre (fondu)
poivre
sel

Méthode de préparation

Steek de barbecue aan. Kook de krieltjes 10 minuten
in gezouten water tot ze net gaar zijn. Giet af en laat
afkoelen.

Verhit olijfolie in een pan, bak de groenten
en zoete ui kort op hoog vuur en kruid met peper en zout.
3 Halveer de varkensmignonettes in de lengte, zodat je 8 dunne

Halveer de varkensmignonettes in de lengte, zodat je 8 dunne
plakjes hebt. Klop de plakjes nog wat platter met een deegroller of
pan. Kruid aan beide kanten met paprikapoeder, peper en zout.

Leg op
elk plakje vlees een sneetje serranoham en beleg met wat van de gebakken
groenten. Rol elk plakje strak op en zet vast met keukentouw of een houten
prikker. Bestrijk rondom met olijfolie en gril indirect op de barbecue. Bak in
ongeveer 10 minuten gaar en keer regelmatig om.

Rits ondertussen
de blaadjes van de rozemarijntakjes, maar laat de blaadjes aan de
top zitten. Hak de losse blaadjes fijn en meng met de gesmolten
boter onder de krieltjes. Breng op smaak met peper en zout.
Rijg de krieltjes aan de rozemarijntakjes en gril ze 10 minuten
op de barbecue. Keer regelmatig om. Serveer de gegrilde
varkensrolletjes met de geurige krieltjesspiesjes en de rest
van de groenten.

Ustensiles de cuisine

Barbecue
Un rouleau à pâtisserie
Ficelle de cuisine ou bâtonnet

Voir plus de plats de SPAR