Back to top
Les plats principaux

Burger d'Angus au fenouil grillé et sauce au parmesan

Ingrédients

4 hamburgers (Angus)
4 pommes de terre (BBQ prêtes à l'emploi)
1 bulbe de fenouil (grand)
4 pain (tranches épaisses)
1 gousse d'ail (coupée en deux)
1 bouquet de cresson
huile d’olive
poivre
sel

Voor de parmezaansaus

40 grammes de noix (rôties)
2 cuillères à soupe de parmesan (râpé)
3 cuillères à soupe de yaourt grec
1 cuillère à café de jus de citron
1 gousse d'ail (pressée)
1 cuillère à soupe d'huile d’olive

Méthode de préparation

Steek de barbecue aan. Bestrijk
de burgers met een beetje olijfolie
en gril ze 3 à 4 minuten per kant.

Bereid de aardappelen volgens
de aanwijzingen op de verpakking.

Bestrijk de venkelplakjes met olijfolie,
kruid met peper en zout en gril enkele
minuten tot ze beetgaar zijn.

Maak het
knoflookbrood: bestrijk beide kanten van
het brood met olijfolie en rooster kort op de
barbecue. Wrijf direct na het grillen in met
het doorgesneden lookteentje en bestrooi
met een beetje peper en zout.

Mix alle
ingrediënten voor de saus glad. Voeg eventueel
een beetje water toe om de saus iets dunner te
maken. Kruid met peper en zout.

Leg een stuk
gegrild lookbrood op een bord, gevolgd door 1 of
2 venkelplakjes en de gegrilde Angusburger. Lepel
er wat parmezaansaus over en werk af met waterkers.
Serveer met de aardappelen.

Ustensiles de cuisine

Barbecue
Mixeur

Voir plus de plats de SPAR