Back to top
Hoofdgerechten

Zomersalade met kip en mango

Ingrediënten

2 komkommers (zaadjes verwijderd, in halve maantjes)
20 kerstomaatjes (in kwartjes)
1 rode ui (gesnipperd)
1 mango (goed rijp)
2 eetlepels koriander (fijngehakt)
2 eetlepels munt (fijngehakt)
3 eetlepels limoensap
olijfolie
peper
zout

Voor de Mexicaanse kip

600 gram kip (in reepjes)
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 eetlepel kippenkruiden
cayennepeper
zout

Bereidingswijze

Maak een marinade van de komijnzaadjes, paprikapoeder, kippenkruiden, cayennepeper, een snuf zout en een scheutje olijfolie. Wentel er de kippenreepjes in.

Meng alle ingrediënten voor de salade. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel.

Grill de kippenreepjes gaar in de grillpan of op de barbecue. Serveer bij de salade.