Back to top
Hoofdgerechten

Zomers belegde panini

Ingrediënten

4 plakjes Italiaanse gedroogde ham
100 gram zongedroogde tomaten
250 gram mozzarella (in plakjes)
1 eetlepel munt
1 aubergine
4 panini's
peper
zout

Bereidingswijze

Besmeer de aubergineplakjes met olijfolie en grill ze langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en bestrooi met de munt.

Snij de panini’s in de lengte door. Beleg elke helft met een plakje ham en aubergine. Verdeel de mozzarella over de panini’s en strooi er de zongedroogde tomaatjes over.

Vouw de panini’s dicht en leg ze op de gril totdat de buitenkant krokant is en de kaas gesmolten is. Keer ze regelmatig.

Keukenbenodigdheden

Grillpan

Wijnsuggesties bij dit recept

Domaine Boyar Rosé Bulg 75Cl 2014

Domaine Boyar rosé 75 cl

Kruidige rosé met frissen en fruitige aanzet. Perfecte metgezel van zomerse gerechten, zoals salades en gerechten met gegrild vlees.