Varkenshaasje met tomatentaartjes
Bereidingswijze
Snij het varkenshaasje in de lengte in, maar snij niet helemaal door. Klap het vlees open en kruid met peper en zout.
Besmeer het vlees met de geitenkaas. Verdeel er de tomaatjes over en beleg met basilicumblaadjes. Rol het vlees terug op. Leg het ontbijtspek dakpansgewijs naast elkaar. Leg er het varkenshaasje op en rol het spek errond. Zet vast met keukentouw. Leg het vlees 25 minuten op de barbecue. Keer regelmatig om.
Halveer de kerstomaatjes. Meng er de mosterd, suiker, sojasaus, tijm en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper. Vul kleine, ronde aluminiumschaaltjes met de kerstomaatjes. Leg een rond plakje bladerdeeg boven op de tomaatjes. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Zet de schaaltjes 10 minuten direct op de barbecue. Laat daarna nog 15 minuten indirect verder garen, liefst met gesloten deksel.
Draai de vormpjes voorzichtig om op een bord. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de tomatentaartjes.
Liever in de oven dan op de barbecue? Zet het vlees samen met de taartjes 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Keukenbenodigdheden
Wijnsuggesties bij dit recept
C.D.B. 150+1 Piemonte Barbera DOC 75cl
De Piemonte Barbera is een intense robijnrode wijn met bloemige hints in combinatie met lichtgerijpte rode fruitnuances. In de mond vol en rond met een zachte smaak van pure chocolade en een kruidige afdronk. Deze wijn degusteer je het best bij rijpe kazen, chocoladedesserts of vleesgerechten.