Back to top
Hoofdgerechten

Tortilla's met lam en yoghurtsaus

Ingrediënten

450 gram lamsfilets
8 lente-uitjes (grof gesneden)
200 gram slablaadjes (jonge)
2 limoenen (sap en geraspte schil)
8 tortilla's
2 wortelen (geraspt)
paprikapoeder
koriander (gemalen)
peper
zout

Voor de saus

1 deciliter yoghurt
1⁄2 komkommer (in kleine stukjes)
2 lente-uitjes (in fijne ringetjes)
snuifje cayennepeper
1 theelepel muntblaadjes (gehakte)

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de saus onder elkaar. Snij het lamsvlees in dunne plakjes. Kruiden met peper, zout, paprikapoeder en koriander en 6-7 minuten wokken. 

Voeg de wortel, lente-uitjes en het sap en de schil van de limoenen toe. Nog 1 minuut roerbakken. Van het vuur halen en de slablaadjes eronder scheppen. Verdeel het vlees en de groenten over de tortilla’s en schep er de yoghurtsaus op.

Bekijk meer gerechten van SPAR