Back to top
Hoofdgerechten

Tortilla met spiegeleitje en chili-paprikasaus

Ingrediënten

2 eetlepels munt (fijngehakt)
2 komkommers (in blokjes)
2 lente-uitjes (in ringen)
1 limoen (sap)
4 tortilla's
4 eieren
boter
olijfolie
peper
zout

Voor de chilisaus

150 milliliters kippenbouillon
2 eetlepels citroensap
2 rode paprika's
2 lookteentjes
1 chilipeper

Bereidingswijze

Ontpit de paprika’s en snij ze in blokjes. Snij het chilipepertje fijn. Roerbak de chilipeper met de geperste lookteentjes 2 minuten in olijfolie. Voeg de paprika toe en roerbak 10 minuten verder. Giet er de kippenbouillon bij en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen. Mix de saus en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Meng de munt, het limoensap en een scheutje olijfolie onder de komkommerblokjes. Kruid met peper en zout.

Bak in boter vier spiegeleitjes. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan. Verdeel ze over de borden, leg er telkens een spiegelei op en schep er de komkommerblokjes over. Werk af met de chili-paprikasaus.

Keukenbenodigdheden

Mixer