Back to top
Hapjes

Torentje van pompoen en zalm

Ingrediënten

400 gram pompoenen (in blokjes van 2,5cm)
1 theelepel gemberpoeder
cayennepeper (mespuntje)
tuinkers
1 zalm (filet, in blokjes van 2,5 cm)
1 eetlepel boter
1⁄2 liter kippenbouillon
8 Lay's chips (mooie platte)
1 deciliter sojasaus
2 eetlepels honing
zout
peper

Bereidingswijze

Kook de pompoenblokjes in de bouillon tot ze zacht zijn. Doe ze door een roerzeef. Meng er het gemberpoeder, de cayennepeper en een beetje zout onder. Vorm van deze puree met natte handen 8 balletjes. Kruid de zalmblokjes met peper en zout en bak ze kort aan in de boter.

Doe in een andere pan de sojasaus met de honing. Voeg de pepersnippers toe en laat dit inkoken. Leg telkens een pompoenballetje op een chips en leg daar bovenop een stukje zalm. Afwerken met tuinkers en stroperige pepersnippers.