Back to top
Bijgerechten

Tarte tatin van Belgisch witloof

Ingrediënten

1 pak kant-en-klaar bladerdeeg
50 milliliters balsamicoazijn
75 gram suiker
6 witloof
boter

Bereidingswijze

Bak het witloof langs weerszijden bruin in een pan met boter.

Zet een deksel op de pan en laat het witloof nog een 10-tal minuten verder garen.

Blus de pan met balsamicoazijn en strooi de suiker over het witloof, laat karamelliseren.

Leg de stronken witloof in een lage, ingevette taartvorm, bedek ze met het bladerdeeg en plooi de randen van het bladerdeeg in de taartvorm, net onder het witloof.

Prik gaatjes in het deeg en schuif de taart in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 35 minuten.

Leg een taartschotel op je bakvorm en draai de tarte tatin om zodat het witloof naar boven ligt. Serveer onmiddellijk.

Keukenbenodigdheden

Oven

Bekijk meer gerechten van SPAR

Hasselback, pompoen, butternut, veggie, veggie alternatief, feest, feestgerecht, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten
3 brie kaasjes met het gezicht van een Halloween pompoen, met confituur / 3 fromages brie avec le visage d'une citrouille d'Halloween, avec de la confiture
Hapjes
Bijgerechten
Overige
Hapjes
Bijgerechten