Tagliata met granaatappel en sinaasappel
Bereidingswijze
Doe de plakjes sinaasappel met 3 eetlepels olijfolie, het citroensap, de koriander en de granaatappelpitten in een grote kom. Schep om en zet 30 minuten koel.
Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en bak de biefstukken ongeveer 3 minuten aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak de krieltjes goudbruin en krokant in olijfolie. Kruid met de peterselie, peper en zout. Snij ze in plakjes.
Schep de krieltjes in een grote schaal en schep er de fruitsalade op. Snij de biefstukken in reepjes en leg op de salade. Werk af met de rucola en parmezaanschilfers.
Wijnsuggesties bij dit recept
Polero Carménère Reserva 75 cl
Vol, fris en smaakvol. De vegetale smaak is duidelijk aanwezig en vormt een contrast met de fruitige toetsen. Ideaal bij steak met pepersaus, een pittige italiaanse pasta of een kruidig stuk vlees van de bbq.